Nederlands Duits Engels

Zonnige Oldtimerclub Rondrit geslaagd

Zonnige Oldtimerclub Rondrit geslaagd

Ze konden het niet beter treffen: de deelnemers van de jaarlijkse rondrit van de Oldtimerclub Tilligte. De stralende lentezon was voor de toertocht van zaterdag 21 april 2018 de kers op de taart.

 

Na het middaguur verzamelden oldtimers van alle categorieën zich bij Eetgelegenheid Kakelbont in Tilligte. Op het terras, voorzien van koffie door eigenaar Jan Perik, warmden de zon en Oldtimerclub-voorzitter Johan ter Horst de deelnemers op. ,,Fantastisch dat we weer met zo’n grote groep zijn. Dat doet ons, namens de overige bestuursleden, goed, want het betekent dat het Twents Oldtimer Festival nog steeds op de kaart staat.’’

 

Routes

In drie groepen vertrokken de deelnemers voor een ritje door de regio. De auto’s en vrachtauto’s trokken over de grens richting de uitkijktoren bij Uelsen, de bromfietsen snorden richting de omgeving van Denekamp en de tractoren reden een rondje Breklenkamp. De voorbijtrekkende colonnes oldtimers trokken als vanouds bekijks vanaf de volle terrassen langs de route. Er werd flink gezwaaid en gelachen.

 

Tevreden terugblik

Bij aankomst op het eindpunt - wederom Eetgelegenheid Kakelbont - aan het eind van de middag louter positieve reacties van de deelnemers: ‘Wat een mooie route!’ en ‘Deze gaan we vaker rijden’. De groep, een mix van oud-gedienden die al jaren betrokken zijn bij de Oldtimerclub, liefhebbers, jongeren en degenen die voor het eerst van de Oldtimerclub Tilligte hoorden, bleef nog lang napraten over de middag.

 

Met een drankje in de zon keek voorzitter Ter Horst tevreden terug op de middag. ,,Als de stemming en het weer tijdens het eerste weekend van september met het Twents Oldtimer Festival zo goed zijn, dan teken ik daarvoor.’’

 

 
Meer nieuws