Nederlands Duits Engels

Tweewielerrondrit 2016

Tweewielerrondrit 2016

Op zondagochtend 24 juli verzamelden rond 10.30 uur oldtimerliefhebbers met motoren, bromfietsen en solexen bij Eetgeleghenheid Kakelbont in Tilligte, voor de eerste tweewielerrondrit ter ere van het Twents Oldtimer Festival. Deze rondrit werd wederom georganiseerd door de Oldtimerclub Tilligte.


Na een kop koffie, aangeboden door Eetgeleghenheid Kakelbont, wat huishoudelijke regels en het uitreiken van de route, vertrokken de deelnemers in drie groepen. De motoren reden, onder aanvoering van medewerker van het eerste uur Hans Lansink, een route van ongeveer 150 kilometer door Salland. In Ommen werd even gepauzeerd.

 

De bromfietsen en solexen vertrokken afzonderlijk van elkaar, maar reden in omgekeerde volgorde dezelfde route van 35 kilometer. Bij de Schaapskooi aan de Stroothuizerweg in Denekamp ontmoetten de twee groepen elkaar voor een korte stop. De route ging over het Singraven, richting Beuningen, via het Beuningerachterveld, Noord-Deurningen en Lattrop. Het eindpunt was hetzelfde als het beginpunt: Kakelbont.Ook de motoren eindigden bij Kakelbont, waar nog lang nagezeten werd onder het genot van een hapje en een drankje.


Helaas pech voor een deelnemer uit Rotterdam. Hij moest halverwege zijn Sparta aan de kant zetten in verband met een kapotte koppakking. Hij kon opstappen bij een andere deelnemer en kwam zo alsnog bij de eindstreep.

 

 
Meer nieuws