Nederlands Duits Engels

Rondrit 2016 een waar feestje

Rondrit 2016 een waar feestje

Van heinde en verre, uit alle uithoeken des lands, verzamelden zich zondagmiddag 24 april oldtimers van alle soorten en maten. Een Camaro van Texel, een VW T2 van om de hoek: er vertrok een bonte stoet voertuigen vanaf het centrum van Tilligte.

 

In het centrum van het dorp trokken de geparkeerde oldtimers veel bekijks. Terwijl bestuurders zich alvast opwarmden in Café Haamberg, met een bak koffie van het huis en een plak echte Twentse krentenwegge, kregen hun auto's grondige inspectie van de toeschouwers. Rond half twaalf zwaaiden een flink aantal handen bestuurders en hun auto's uit.

 

Op een paar flinke hagelbuien na - hulde aan de dappere MG-chauffeur en zijn bijrijdster, die zonder dak de buien trotseerden - leek de zon speciaal voor de Rondrit af en toe zijn licht over het Twentse land te schijnen. De route trok langs Vasse, Mander en omgeving richting Langeveen, waar zich in De Pollen een verrassing meldde: heerlijke warme braadworsten, verzorgd door cateraar Huub Wensink. Onder toeziend oog van de inwoners pauzeerden de chauffeurs en bijrijders in het zonnetje.

 

Met een goed gevulde buik en vlak voor een volgende bui trok de oldtimerkaravaan verder door Twente. Tubbergen, Ootmarsum en het Almelo-Nordhornkanaal, grote wegen en kleine slingerweggetjes: de stoet deed ze allemaal aan. Onderweg mensen voor de ramen, nieuwsgierig naar het bonte gezelschap en de reden van passeren.

 

Eenmaal terug in Tilligte, na zo'n twee uur toeren, werd natuurlijk bijgepraat. Waar anders dan in Ewwerts Bar in Tilligte, waar kroegbaas Bas de bitterballen al in het vet had voor de club zich aan de bar kon nestelen. Bedankt, Bas! De kroeg liep maar langzaamaan leeg. Liefhebbers onder elkaar raken nou eenmaal niet uitgepraat.

 

 
Meer nieuws