Nederlands Duits Engels

Oude Porsches naar Tilligte

Oude Porsches naar Tilligte

Heritage Fashion meets Heritage Racing

Bij Koopman Mode, hét modehuis van Twente, staan tijdens het Twents Oldtimer Festival een aantal klassieke Porsches uit de grote collectie oldtimers van modemerk State of Art.

 

Want, zeg je State of Art, dan zeg je Porsche. De grondlegger van het kledingmerk, Albert Westerman, is Porsche-liefhebber in hart en nieren. Ruim 30 Porsches heeft hij in zijn bezit, waaronder een zeldzame 550 Spyder. Hij kocht in 1976 zijn eerste Porsche en ging er in 1982 mee racen. Toen hij in 1987 het kledingmerk State of Art oprichtte, kwam hij al snel tot de conclusie dat mannen en auto’s onlosmakelijk zijn verbonden.

Het was de basis voor een mooie collectie Porsches, waaronder een 356 A Speedster 1600cc uit 1956, een 911 Carrera 2.7 RS Touring uit 1972, een 911 3.0 RSR Martini Replica uit 1973 en een 911 Targa Softwindow uit 1969.

 

Deze staan tentoongesteld in de showroom op het hoofdkantoor van State of Art in Lichtenvoorde en worden ook voor marketingdoeleinden ingezet ter ondersteuning van de kledingcollecties. Echter, Westerman heeft dezelfde filosofie als Porsche: alle tentoongestelde Porsches moeten direct kunnen starten. Met een aantal Porsches uit de State of Art-collectie wordt tot op de dag van vandaag nog veel en sportief gereden in diverse rally's over de hele wereld.

 

 
Meer nieuws