Nederlands Duits Engels

Open dag Shiitake Kwekerij Masselink

Open dag Shiitake Kwekerij Masselink

Aan de rand van Tilligte, aan de Beusemkolkweg, staat de boerderij van de familie Masselink. Alledaags is de invulling niet: Johnnie en Marga Masselink runnen er hun Shiitake kwekerij. Tijdens het Twents Oldtimer Festival openen zij zaterdag 3 en zondag 4 september hun deuren tijdens de open dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Maak kennis met de unieke kweekwijze van de shiitake-paddenstoel. De familie Masselink kweekt de soort op biologische wijze, als een van de weinigen in Nederland. Neem een kijkje in de kweekschuur met de rondleiding of proef de shiitake. Ook zijn er andere ambachtelijke producten te proeven, met ingrediënten uit de streek. Neem iets lekkers mee naar huis, of leer je eigen shiitakes kweken met de kweekset van de familie Masselink.

 

Tijdens de open dag zal ook topkok Jan Vos verschillende proeverijen verzorgen. Daarnaast komen de chefs van ‘Kook jij of ik’, de maaltijdbox met geheel of gedeeltelijk bereide maaltijden met streekproducten uit Twente.

 

Niet alleen aan de inwendige mens is gedacht. Voor de kleine mensjes is er volop vertier, zoals grote springkussens en speeltoestellen. Er staan een aantal mooie oldtimers op het boerenerf en de Twents Oldtimer Festival-vertierkaravaan met muziek trekt ook naar de Beusemkolkweg.

 

Vanaf het festivalterrein gaat de gratis pendelbus ook naar Shiitake Kwekerij Masselink. Kijk voor meer informatie over de paddenstoelenkwekerij en de webshop op www.shiitake.nl.

 

 
Meer nieuws