Nederlands Duits

Een interview met de familie Meinders uit Rossum

 

De familie Meinders was tot voor kort altijd bezoeker maar is nu sinds twee jaar deelnemer aan de Oldtimerdagen.

 

De heer en mevrouw Meinders:

"We hebben een uit Texas ingevoerde Triumph TR3A uit 1959 bij ons, en een Volvo katterug (PV544) uit 1963 met daarachter een oldtimer caravan. Toen we de Triumph hadden gekocht bleek dat deze lang had stilgestaan dus alle rubbers en bekleding was aan vervanging toe. Gelukkig was het plaatwerk wel goed. We hebben hem met liefde gerestaureerd en alleen met mooi weer rijden we ermee.

De Volvo hebben we van de sloop gered en daaraan moesten we echt alles doen. Laatst werden we in de buurt van Denekamp achtervolgd en werd er naar ons getoeterd. We zijn gestopt en de man die ons vervolgens aansprak zei dat we in zijn voormalige auto reden. Hij vond het erg leuk om de auto weer te zien en had hem herkend terwijl we hem toch al zo'n 12 jaar in bezit hadden. We hebben een hele reportage van foto's van het verleden aan deze meneer opgestuurd, wat hij erg kon waarderen.

De caravan is een SMV10 caravan uit 1963, ook van Zweedse makelarij. We hebben goed gezocht naar een model dat bij onze Volvo past. De caravan hebben we helemaal afgeschuurd, waarbij wel drie verschillende kleuren voor de dag kwamen!"