Nederlands Duits

Een interview met Dhr. L. Koekkoek en de heer J. Koekkoek (neven) uit Denekamp

 

De heer L. Koekkoek aan het woord:

"Ik heb een DAF YA 328 legertruck (3 ton, 8 wielen, 2e serie diesel) bij me. Hierop heb ik in mijn diensttijd mijn rijbewijs gehaald en daar heb ik nog altijd goede herinneringen aan. Van deze truck zijn er maar 6 van in Nederland die een dieselmotor hebben. Want deze trucks lusten 'm wel..  op diesel rijdt deze 1:4/5 maar als deze een benzinemotor zou hebben dan slurpt hij zelfs 1:1!

Naast deze truck heb ik nog een aantal oldtimers variërend van Mini en Triumph tot Allischalmers en een Ford 4000.

Een paar avonden in de week ben ik aan het restaureren. Voor de grap zeg ik wel eens: ik heb mijn vakantiebestemming bereikt als ik mijn hal met brug inloop. Dit jaar gaan we overigens echt een dag op vakantie met de truck: naar Kakelbont (Tilligte, red.)!"

 

De heer J. Koekkoek:

"En ik heb een mooie Lanz Bulldog uit 1955. Vroeger heb ik vanuit school 3 weken stage gelopen bij een boer en bij hem mocht ik op de Lanz rijden. Daarna was ik helemaal verkocht. Ik heb 'm nu 15 jaar en helaas is er nog niet veel aan gesleuteld. Ik heb hem wel een keer meegenomen naar de Oldtimerdag en verder gebruik ik hem om paashout te halen (zonder demper, heerlijk dat geluid haha!) en kleine werkzaamheden op de boerderij.

De zondag van de Oldtimerdagen is favoriet en mis ik niet graag. Het is echt een prachtige dag waarvoor eigenlijk alles wel moet wijken, ik sla er dit jaar zelfs een verjaardag van een vriend die 65 jaar wordt voor over. Maar dat neemt hij me vast niet kwalijk."