Nederlands Duits

Een interview met Dhr. Bennie Heisterkamp en Frans Oude Nijhuis

Dhr. Heisterkamp is al sinds de eerste Oldtimerdag deelnemer (28 jaar!). Hij is opgegroeid met oldtimers en het repareren ervan en is sinds zijn 18e jaar verzamelaar van oldtimers.

 

Aan het woord de heer Heisterkamp:

Dit jaar is het thema vrachtwagens en dat vinden we natuurlijk prachtig. We hebben daarom flink uitgepakt en zijn met maar liefst 10 vrachtwagens rijdend vanuit Ootmarsum hierheen gekomen. De voorbereiding om ze hier zo stralend te hebben staan heeft ons zo'n 10 dagen gekost.

Alle vrachtwagens zijn prachtig gerestaureerd. Zelf hou ik niet van een grote revisering, dat haalt de ziel uit je voertuig en dat is jammer. Ik vind dat wanneer een auto/vrachtwagen is gerestaureerd deze nog steeds moet ruiken alsof hij zo uit de fabriek komt. Onze liefde voor het vak zie je doordat we onze wagens zo mooi mogelijk restaureren.  Frans hier (dhr. Oude Nijhuis, red.) is een kei in plaatwerk.

Wanneer we restaureren hebben we dan ook oog voor detail. Een '55-er Ford die een nieuwe stoelbekleding nodig heeft krijgt de stoelbekleding van een '55-er jaren Ford. Zouden we zo'n stoel bekleden met stof van een Ford uit '56 dan zie ik dat verschil direct. Zoiets zal daarom nooit gebeuren.

We hebben hier ook een '57 Bedford en een Daf staan die we 53 jaar in de familie hebben. Dat is een geluk want jaren geleden hebben we de oudijzerboer al gevraagd om ze op te halen. Maar telkens kwam er wat tussen. De ene keer stond een andere vrachtwagen in de schuur in de weg en een andere keer had de oudijzerboer geen tijd of was zijn auto stuk. Tot we ons op een gegeven moment realiseerden dat het best jammer is als ze weg zouden zijn. Gelukkig hebben we ze behouden.

Op dit moment heb ik nog steeds veel plezier in het verzamelen van vrachtwagenmateriaal. Daarvoor reizen we internationaal, ook naar bijvoorbeeld de USA voor inkoop.

Een vrachtwagen verkopen? Nee hoor, dat doe ik niet. Nog niet voor een miljoen!"