Nederlands Duits

 

Wat hebben wij deelnemers voor de 2021-editie te bieden?

Inmiddels heeft het bestuur besloten de editie van 2020 niet te laten doorgaan.

 

Voor de editie van 2021 hebben wij, en nog voorlopig, voortbordurend op het succes van voorgaande jaren, maar liefst acht extra verschillende festival onderdelen:

 

  • Tractors, Cars en Coffee (zaterdag en zondag)
  • Rondritten op zaterdag 4 september
  • Een spetterende feestavond in de grote tent
  • Taxatiedag voor oldtimers
  • Bootsales voor de klassieke auto's
  • Concours voor Tractoren
  • Aanwezigheid FEHAC
  • Een vrachtwagenterrein

Tractors, Cars en Coffee

Op zaterdag en zondag beginnen wij de dag met een Tractors, Cars en Coffee. Elkaars oldtimers bekijken, erover praten en ideeën op doen voor je aanstaande aankoop of restauratieproject. Zaterdag beginnen wij op 12.00 uur, op zondag starten wij om 10.00 uur. De koffie staat klaar en deelname is gratis.

Rondritten (zaterdag)

Na de Tractors, Cars en Coffee hebben wij rondritten uitgezet voor de diversen oldtimergroepen door het Oost-Twentse Landschap. Deelname aan de rondritten is gratis. Voor de klassieke auto's en motoren is een rit van 100 km uitgezet. Voor de tractoren, vrachtwagens en bromfietsen zijn er rondritten van 25 km (tractoren) en 75 km (vrachtwagens en bromfietsen). Vertrektijden vanaf 13.00 uur pér groep, informatie en inschrijving volgt.

Een spetterende feestavond (zaterdagavond)

Voor jong en oud een kanllende en spetterende feestavond met live muziek in onze grote tent. Het thema van die avond houden wij nog even onder de (feest)pet.

De (grote) show (zondag)

Met het tentoonstellen van je eigen oldtimer draag je zelf óók bij aan het succes en de gezelligheid van het Oldtimer festival. Verspreidt over verschillende delen van het festivalterrein staan de voertuigen uitgestald. Indien je je tijdig inschrijft, via het inschrijfformulier (nog niet actief), dan wordt je voertuig opgenomen in het programmaboekje.

Alle voertuigen ouder dan 25 jaar zijn welkom. Heb je vragen, laat het ons even weten, info@twentsoldtimerfestival.nl.

Ter informatie: Het Twentsoldtimer Festival is aangemeld bij de Belastingdienst, wij maken gebruik van de zogenaamde Oldtimerregeling.

Taxatiedag voor oldtimers

Door de notarieel beëdigde taxateurs van Stichting Register Experts Taxateurs Motorvoertuigen (Stichting RETM) worden er die dag taxaties uitgevoerd. De professionele taxateurs zijn te vinden je in hun hiervoor opgezette tent. Naast hun expertise van klassieke auto's, hebben zij ook veel verstand van motoren en tractoren. De taxatie wordt op de plaats waar de oldtimer staat ter plekke uitgevoerd. Het vaste tarief hiervoor bedraagt euro 125,00 voor personenauto's en tractoren, het rapport wordt later toegezonden. Andere voertuigen in overleg.

Wat is de waarde? In de taxatietent van Stichting RETM staat een voertuig waarvan de waarde dient te worden geraden. Een leuke prijs is beschikbaar voor degene die de juiste waarde inschat, of er het dichts bij komt..........Veel succes!

Bootsales voor klassieke autobezitters

Heb je overtollige onderdelen en gereedschappen in de garage of zolder en is het tijd om op te ruimen? Nu is je kans om er snel vanaf te komen! Neem het mee en verkoop het vanuit je eigen oldtimer. Denk wel, alleen voor auto's. De bootsales is gratis, wel graag even inschrijven inschrijving volgt

Concours Tractoren

Voor de eigenaren van tractoren een extra reden om de tractor voor die dag nog eens extra te poetsen! Wij hebben een (onafhankelijke) jury van specialisten samengesteld die de aanwezige tractoren op diverse criteria zal beoordelen. Aan het einde van de dag worden de winnaars bekend gemaakt en is er de prijsuitreiking. Het wordt ongetwijfeld spannend!

Aanwezigheid FEHAC

Vertegenwoordigers van het bestuur en technische commissie van de FEHAC zijn de zondag aanwezig om vragen te beantwoorden van de eigenaren van oldtimers. De FEHAC is federatie van oldtimer clubs in Nederland en zet zich in voor het mobiele erfgoed. Vragen die je wilt stellen kunnen verband houden met bijvoorbeeld: de milieuzones, de RDW en keuringen, het FIVA-paspoort en verzekeringen en motorrijtuigenbelasting. Maar er gebruik van!

Pop-up Oldtimer Camping

Wil je overnachten op onze pop-up camping, geen probleem. De camping is open vanaf vrijdag tot en met maandagochtend. De kosten bedragen pér campingplaats euro 12,50 per nacht met vier personen. inschrijving volgt.

Vrachtwagens

Voor vrachtwagens met ingebouwde woon- en slaapfaciliteiten hebben wij een speciaal plek gereserveerd op het festivalterrein. Zij kunnen daar het hele weekend staan, vanaf vrijdagavond tot en met maandagochtend. voor vragen neem contact op met info@twentsoldtimerfestival.nl (Dit geldt niet voor campers en caravans, hiervoor is de camping bedoeld)