Nederlands Duits

Een mooie samenwerking

Oldtimerclub Tilligte werk nauw samen met Boerderijcampus Erve Meinders om van het Twents Oldtimer Festival 2019 een succes te maken, bij deze introduceren wij Boerderij Campus.

 

Het begon met meneer Meinders

Het was zijn grote wens: na zijn overlijden zou zijn agrarische locatie een thuis moeten worden voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Daarom liet de heer Meinders in zijn testament opnemen, dat de boerderij plus alle omliggende gronden ondergebracht zouden worden in de Stichting G.F. Meinders. De stichting moest ervoor zorgen, dat de locatie bij voorkeur dienst zou doen als zorgboerderij. En zo geschiede. Tijdens de zoektocht van Ellen en Eddy Loohuis naar een geschikte locatie voor uitbreiding van hun activiteiten, kwamen zij in gesprek met de stichting. De klik was er en de plannen sloten aan bij de wens van de heer Meinders. Verleden en toekomst kwamen op dat moment samen en zo ontstonden de plannen voor wat vandaag Boerderijcampus locatie Erve Meinders is. Een prachtige zorgboerderij waar mensen met een beperking prettig wonen en werken.

Boerderijcampus is dé plek om te ontwikkelen, te werken en gezien te worden.

Door 1-1 begeleiding, dagbesteding, crisisopvang en leer- en werkbegeleiding bieden wij een stabiele en veilige woon- en werkplek voor mensen met een beperking.

Zoals onze naam al zegt zijn wij ingericht als een campus. De campus is dé omgeving voor onze bewoners en deelnemers om toegevoegde waarde te creëren voor zichzelf en hun omgeving. De campus is verdeeld in kleine bedrijfjes met echte verantwoordelijkheden, taken en functies, zoals de bakkerij, winkel en manege. Binnen deze mini-bedrijfjes worden producten of diensten ontwikkelt die verkocht worden aan de omgeving. Een bekend voorbeeld hiervan is ons Koekje van Eigen Deeg. Hiermee voelen onze bewoners en deelnemers direct de waarde die ze creëren en dragen ze bij aan het grotere geheel.

De Boerderijcampus beschikt over drie locaties: Erve Remerman in Denekamp, Erve de Hooge Esch in Oldenzaal en

Erve Meinders in Tilligte

Lees meer over Boerderijcampus op: www.boerderijcampus.nlof volg facebook.com/boerderijcampus

Iedereen is welkom

Op de drie locaties van Boerderijcampus bieden wij een stabiele en veilige woon- en werkcampus voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen die graag mee willen doen in de maatschappij. Iedereen werkt mee en krijgt de kans te ontdekken waar hij goed in is.

Om te innoveren in onze zorg ontwikkelen we concepten waarvan we de opbrengsten weer investeren in Boerderijcampus.

Paard en manege

Ervaren ruiters en beginners, met of zonder een beperking, jong en oud, iedereen is welkom in onze manege. We hebben verschillende groepen afgestemd op niveaus en doel. Je kunt zowel groeps- als individuele lessen bij ons volgen.