Nederlands Duits

Festivalinformatie

 

Op zondag 1 september 2019 verandert de rand van het Twentse Tilligte in een heus festivalterrein. Dan begint om 10.00 uur met een Tractors, Cars en Coffee en rond de klok van 11.00 uur het festival met de oldtimershow zoals bezoekers die al meer dan dertig jaar van ons gewend zijn.

 

Dit wordt alweer onze 32e editie!

 

Samen met de Zorgboerderijcampus Erve Meinders zijn er die dag veel activiteiten op stapel gezet!

Heb je de avond daarvoor al zin in een leuk feestje? Kom dan naar onze feesttent voor een zaterdagavond met muziek en plezier. Toegang is gratis!

 

Om alvast een beetje wegwijs te worden:

Entree en parkeren

De entree van het Twents Oldtimer Festival is voor bezoeker op zondag 5,00 euro per volwassene, inclusief programmaboekje en 1 gratis consumptie. Tot 18 jaar is de toegang gratis. Voor het feest in de tent op zaterdag betaal je geen entree. Voor deelnemers aan de grote show is de toegang gratis. Wees erbij!

 

Het parkeren bij het Twents Oldtimer Festival is gratis en is naast het festivalterrein. Vrijwilligers en borden wijzen je de weg, er is een aparte parkeerplaats voor mindervalide dicht bij de ingang.

 

Programma

Voor de deelnemers beginnen wij op zondag 1 september om 10.00 uur met de Tractors, Cars & Coffee, bezoekers zijn natuurlijk welkom! Rond de klok van 11.00 uur start het festival. Naast de grote show van alle soorten voertuigen, zijn er oude ambachten actief te bewonderen, zoals dorsen, maïs hakselen en houtzagen..

 

Je kunt ook je klassieke voertuig of youngtimer laten taxeren die dag.

 

Naast een gezellige braderie bij Boerderijcampus Erve Meinders is een kinderdorp opgezet met leuke spelletjes, inclusief ponyrijden in de buitenbak. Met in de overdekte manege een grote uitstalling van miniaturen, buiten zijn er foodcorners en in de middag is er livemuziek. Op meerdere plekken is er een leuke markt.

 

Veel te doen voor het hele gezin! Mis het niet!

 

Ook de inwendige mens komt niets te kort; van patat tot echte Oldtimer-pannenkoeken.

 

Deelnemers 2019

Op zaterdag 31 augustus beginnen wij vanaf 12.00 uur met een Tractors, Cars & Coffee. Aansluitend is er voor de auto’s de keus uit diversen door de organisatie uitgezette rondritten door het Oost-Twentse landschap, individueel te berijden.

Vanaf 13.00 uur gaan de rondritten van start voor de klassieke auto's, tractoren, motoren en bromfietsen. Voor de rondrit vragen wij per klassieke auto en motor een kleine bijdrage in de kosten. De anderen voertuigen zijn gratis. Lees meer voor de deelnemers 2019.

 

Er is géén competitie verbonden aan de rondritten, rustig cruisen en genieten is de enige opdracht!

 

In de avond is er het traditionele feest van Oldtimer Club Tilligte in de tent met livemuziek.

 

Tot 31 augustus en/of 1 september op het Twents Oldtimer Festival!

 

Let op: de show en festival zelf is pas op zondag 1 september, dus op zaterdag 31 augustus is het festivalterrein nog (deels)gesloten.

TV-Scherm GP Formule-1 Spa 2019

Hoe gaat Max Verstappen het doen in Spa? Dat wil natuurlijk iedere liefhebber weten!

Daarom hebben wij speciaal voor bezoekers en deelnemers in de grote tent een (groot) beeldschem ter beschikking om de GP formule-1 van Spa te volgen. Zowel op de zaterdag tijdens de kwalificatie als op de zondagmiddag. Het lijkt ons gezellig om met gelijk gestemden niets te hoeven missen!